Es reuneix al CECAS la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques

Es reuneix al CECAS la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques

El passat dimarts 28 de març vam tenir la sort d’acollir a la nostra Comunitat Terapèutica (C.T.), Can Puig, la represa de les trobades de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de reinserció i Centres de Dia per a drogodependents de Catalunya, treball que s’havia aturat arrel de la pandèmia. Hi varen participar vint-i-set persones d’onze Comunitats Terapèutiques (CC.TT.), entre les quals, La Coma, Font Picant, Can Coll, Can Prat, Can Serra, AAT, Dianova, Aec-Gris, Riera Major i Obinso.

L’objectiu d’aquestes trobades és poder compartir la nostra experiència i forma de treballar diferents aspectes per tal d’enriquir-nos, aprendre uns dels altres, compartir diferents formes de fer i intervenir i debatre alguns temes concrets. En aquest cas, el tema a abordar era: “Atenció Centrada en la Persona versus Rigidesa/ flexibilitat respecte la normativa de les CC.TT. ”.

A partir d’aquest tema vam debatre de quina manera adaptem la norma a la persona segons les seves necessitats o si són les persones les que s’han d’adaptar a la normativa de la C.T. al igual que ho hauran de fer quan es reinsereixin a la societat.  També vam parlar de la gran heterogeneïtat de la població amb la quan intervenim i la manera d’adaptar-nos a aquesta nova situació.

Es va generar un espai de debat i de compartir experiències molt enriquidor, així com es va cultivar una reflexió molt profitosa i que vam traslladar a la resta de membres dels equips de CECAS, per tal de continuar millorant l’atenció que donem a les persones que atenem.

 

Judit Ballestero, directora de la fase d’Acollida de la Comunitat Terapèutica d’homes del CECAS

Sergio González, director de la fase de Comunitat de la Comunitat Terapèutica d’homes del CECAS

Marta Martorell, psicòloga de la fase de Comunitat de la Comunitat Terapèutica d’homes del CECAS

Comparteix aquest post