Jornades Jeiki a Vitòria i visita de la Fundació Gizakia a Bilbao

Jornades Jeiki a Vitòria i visita de la Fundació Gizakia a Bilbao

Durant els dies 9 i 10 de novembre, quatre professionals de la Fundació CECAS van participar a les inspiradores jornades “De la fama al drama”, que la Fundación Jeiki promociona dins del calendari d’activitats de celebració d’aniversari dels 25+1.

Entre els participants hi havia Ferran Solé, director general de CECAS; Laura Pascual, directora de la fase de Reinserció; Guillem Muñoz, psicòleg de Reinserció i Gemma Asensio, educadora de la fase d’Acollida. Aquest enriquidor esdeveniment va tenir lloc al majestuós Palau de Villa Suso, ubicat al cor del centre històric de Vitòria-Gasteiz.

Les jornades van ser un espai de trobada on vam abordar un tema crucial de l’actualitat: els joves i les addiccions. També aprofitem l’ocasió per compartir experiències entre professionals de diversos àmbits, intercanviant idees i maneres d’abordar el tema. Junts, reflexionem sobre el futur de les addiccions a llarg termini, generant un ambient de diàleg molt enriquidor.

Durant les jornades, vam tenir el privilegi d’escoltar diferents experts de l’àmbit, com Jaume Funes, que va abordar l’atenció als adolescents en un món en canvi constant. Posteriorment, gaudim d’un breu respir amb una deliciosa truita de patates i cafè, preparant-nos per continuar amb les ponències, inclosa la de Manuel Hernández sobre la dependència emocional i l’aferrament.

Després també del suculent dinar vam poder gaudir de la intervenció de Diana Soldevilla, educadora social i terapeuta familiar, que va compartir valuoses eines per abordar processos difícils amb famílies obligades.

I el dia va concloure amb la ponència de José María Fuentes, terapeuta familiar i especialista en drogodependències. Ens va submergir en la història i els nombrosos esdeveniments viscuts al món de les drogodependències. La seva presentació va ser un viatge fascinant a través de l’evolució d’aquest camp, oferint-nos una perspectiva única i enriquidora. L’experiència ens va deixar reflexionant sobre el passat i albirant el camí cap al futur en l’abordatge de les addiccions.

La jornada a Vitòria va culminar amb una visita a la comunitat terapèutica de la Fundació Jeiki, on vam conversar amb l’equip multidisciplinari i vam conèixer de prop els seus mètodes de treball.

El divendres 10, ens dirigim a Bilbao, on visitem els projectes de la Fundación Gizakia. Allí vam poder conèixer la sala de consum oberta a la ciutat 7/24, el Centre Ambulatori i la Comunitat Terapèutica. Aquesta experiència va ser summament enriquidora, permetent explorar diferents metodologies de treball, especialment aquelles relacionades amb la reducció de danys i tractaments comunitaris. Acompanyats per professionals, consolidem la visita i aprenentatge professional.

En resum, aquest espai no només va enriquir el nostre coneixement en l’àmbit professional de les drogodependències, sinó que també va fomentar la connexió entre professionals i la recerca d’un espai de cura mutu. Experimentem moments de desinhibició, reflexionem profundament sobre la nostra feina i construïm un espai per al creixement tant a nivell individual com col·lectiu.

 

Comparteix aquest post