Projecte Creatiu

Projecte Creatiu

Aquest darrer trimestre el grup de Patologia Dual ha pogut formar part d’un projecte musical molt bonic amb el Centre Ocupacional Sínia.
El taller ha volgut fer un diàleg creatiu entre persones dels dos centres i músics professionals, creant plegats algunes melodies i cançons que permetien expressar idees i emocions de cada un dels participants.
En Juanjo va ser qui va dirigir els diferents tallers, i juntament amb la Laia (violinista) i la Montserrat (cantant) van aconseguir captar l’interès dels participants i fer-los partícips de la música que cadascú volia desenvolupar.

Vam fer servir instruments i també tauletes i altres instruments electrònics per tal de fer la nostra música. Això va permetre que els diferents usuaris poguessin desenvolupar la seva part creativa a partir de les melodies, i fer-les servir com a via d’expressió i comunicació.En aquest espai compartit va ser molt interessant les relacions que es van anar donant, tant amb els usuaris del centre ocupacional, com amb els músics professionals, i així es va poder demostrar en la cloenda – concert que varen organitzar, i que va ser un final emotiu i gratificant on davant del públic que va venir a veure’ns van poder tocar algunes de les peces creades al llarg de les sessions. Malgrat els nervis, tot va sortir rodó, donant més confiança i seguretat als participants, millorant així el seu benestar emocional.
En resum, ha estat una gran experiència per tot el grup que ha participat, i aprofitem per donar les gràcies a Sínia per facilitar-nos aquesta possibilitat, i al Juanjo, la Laia i la Montserrat, per la seva predisposició. I sobretot als participants de Sínia i CECAS Patologia Dual, per l’esforç i la confiança que han posat en el projecte!

Laia Garcia, educadora del Grup de PD

Comparteix aquest post