El CECAS assisteix als Premis Civisme de la Generalitat de Catalunya

El CECAS assisteix als Premis Civisme de la Generalitat de Catalunya

Avui dilluns 28 de novembre en Jaume Piró i en Salvador Busquets membres de la Junta Rectora de CECAS i acompanyats del Director General, Ferran Solé, han assistit al lliurament de Premis Civisme 2022 que s’ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria.

El titular de Drets Socials, el Conseller Carles Campuzano, ha lliurat aquesta tarda els Premis Civisme, que la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària convoca cada any destacant accions, entitats i persones que aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials. El Departament convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular, des d’àmbits i edats ben diferents, reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l’entorn. El certamen té l’antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l’any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

Entre els guardonats d’aquesta edició hi ha el documental de TV3 Jo sí que et crec, el Centre d’acollida Assís, la revista Valors o la Fundació Marianao, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, el Conseller Campuzano ha destacat que “si el valor del civisme, que articula la convivència en societats plurals i contradictòries, tenia vigència a l’època de Serra i Moret, al 2022 encara té més importància” i ha reclamat que “cal tornar a posar al centre de l’atenció política la transcendència del civisme”. Recordant Joaquim Ferrer, Campuzano ha remarcat que “de les tres grans aspiracions revolucionàries de 1789 -llibertat, igualtat i fraternitat-, en la darrera no hem progressat tant com en les altres”. Per això, el Conseller ha posat en valor que “la reivindicació del civisme és també la reivindicació del principi republicà i revolucionari de la fraternitat, de les obligacions que tenim uns envers els altres”.

Al lliurament de guardons també hi ha participat el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs i Pérez, i hi han assistit el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich, entre d’altres representants del Departament.

 

El Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social al qual es va presentar CECAS reconeix persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions. Enguany s’ha concedit el guardó a la Fundació Marianao pel projecte “Marianao té cor”.

El jurat ha concedit dos accèssits en aquesta categoria al Centre d’acollida Assís, pel seu treball social, i a la Federació d’Ateneus de Catalunya pel projecte “Els Ateneus som essencials”.

A totes les persones i entitats premiades moltes felicitats i per part nostra ho tornarem a intentar l’any vinent!

 

Ferran Solé i Mianes

Director general del CECAS

Comparteix aquest post