Ens visita Joan Colom, Subdirector General d’Addiccions de la Generalitat de Catalunya

Ens visita Joan Colom, Subdirector General d’Addiccions de la Generalitat de Catalunya

El dia 9 de febrer vam tenir el goig de la visita del Sr. Joan Colom Farran, Subdirector General d’Addiccions, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Va venir a acompanyat de dues tècniques, les Sres. Marta i Susana.

El vam rebre tot fent les presentacions, el Sr. Ferran Solé, director General de CECAS, la Sra. Cristina Molina, membre del consell rector i del Patronat en nom de la institució Sant Joan de Déu, el Sr. Ramon Tous, membre del consell rector i vicepresident del Patronat, la Sra. Cristina Gonzalvo, metgessa i directora del CAS, la Sra. Gemma Suelves, psicòloga i anterior directora del CAS i la Sra. Maria Roig, gestora de Qualitat,.

Després de les presentacions, a la sala de reunions es va passar una exposició iconogràfica del projecte general del CECAS, fent-ne una breu història de la seva singularitat, missió i valors així com dades concretes de l’evolució i de les diferents fases terapèutiques a Banys Nous, Can Puig i Tarragona i també del CAS. Es va fer menció del treball en famílies, del grup de patologia dual i de la col·laboració professional de la psiquiatra i la infermera especialitzada en Psiquiatria de l’hospital St. Joan de Déu. Tothom hi va intervenir per matisar les informacions i aprofundir en els conceptes. El Subdirector va fer explícit el seu previ coneixement de la nostra Fundació que va agrair poder actualitzar i al mateix temps posar damunt la taula, línies necessàries i possibles de futur, tant de CECAS en general com del CAS en particular i sobretot, poder entrar en els programes de comunicació informàtica reglada. Es va prendre nota per endegar-ho el més aviat possible.

A continuació, es va iniciar la visita pròpiament dita als diferents pisos i espais residencials i de treball tot saludant a treballadors i professionals.  Al primer pis l’esperaven l’equip en ple d’Acollida amb la seva directora, Judit Ballestero i fent la presentació personal de tot els membres de l’equip. També va ser motiu de parada i fonda, el menjador i la cuina on els usuaris encarregats dels servei van fer gala del seu bon ofici mentre flairàvem agraïts les bones olors de cassoles i viandes. Per descomptat la visita al pis de rebuda, informació i CAS va comptar amb les explicacions pertinents i la salutació de diferents persones que hi treballaven en aquell moment, com la Sra. Sònia Piñan recepcionista o la Sra. Eulàlia Balaguer, treballadora social i referent nostre de tants anys.

D’altra banda, la sortida a la terrassa en un matí assolellat amb una descoberta dels teulats de Ciutat Vella va ser molt celebrada i fotografiada per cert per un amable usuari que en aquell moment descansava tot prenent el sol.

Com a conclusió, podem dir que va ser una jornada intensa, cordial, ben aprofitada i que marca un punt encoratjador i positiu de la nostra feina. Ens hem sentit reconeguts i recolzats i al mateix temps crec, hem coincidit en remarcar que cal obrir-nos al futur amb la confiança de  vetllar des de les institucions per la nostra identitat i singularitat, tot i ser receptius  als nous escenaris organitzatius que ens siguin proposats. Crec que tan en Joan Colom com la Marta i la Susana van sortir molt satisfets de la visita, conscients de la molt bona complicitat que es va establir entre tots i totes.

Per acabar, expressar de nou el nostre reconeixement a la tasca que lidera en Joan Colom de fa tants anys i al seu capteniment humà, amistós i professional. I al mateix temps a tot els seu equip professional amb qui ens vam sentir ben propers i a gust.

 

Ramon Tous, vicepresident del CECAS

Comparteix aquest post