Es reuneixen tots els serveis del CECAS del centre de Banys Nous

Es reuneixen tots els serveis del CECAS del centre de Banys Nous

Aquest dimecres, 7 de març de 2023, ens hem trobat tots els Serveis de CECAS – Banys Nous (CAS, Acollida, Reinserció i Serveis Generals), per a reflexionar conjuntament entorn del punt 8, “SABER EVITAR ELS JUDICIS CRÍTICS NEGATIUS”, d’un document que ja venim treballant des de fa temps: “COM VIURE I TREBALLAR AMB ELS ALTRES ACTUANT AMB MADURESA”, de Francesc M. Rovira. Com sempre, la trobada ha estat interessant i productiva, i ha permès compartir i unificar criteris. No obstant això, més enllà d’intercanviar coneixements i experiències, més enllà de la vessant pràctica, aquest espai proporciona també una magnífica oportunitat de relació entre els diferents professionals de CECAS per, en efecte, construir veritablement un “equip”.

En concret, els punts treballats han estat els següents:

– Els “educats/es i terapeutes”, hauríem d’evitar sempre els judicis negatius, els quals perjudiquin greument l’autoestima de l’educand?

– E més, podem ser molt injust jutjar la conducta concreta d’un “usuari”, doncs… conec jo les circumstancies reals en els que viu la persona “o ha viscut abans d’entrar a CECAS”?

– El cert és, però que fer judicis crítics negatius és una costum molt arrelada, tant a casa com a la escola o a la societat, no?

Què en penseu vosaltres?

 

 

Jordi Orfila, cap de manteniment del CECAS

Comparteix aquest post