Teràpia assistida amb gossos a la comunitat terapèutica

Teràpia assistida amb gossos a la comunitat terapèutica

Durant aquest any 2023, s’han incorporat a la comunitat terapèutica de Can Puig, les teràpies assistides amb gossos. Els dimecres al matí venen a la comunitat el Racó de Milu, entitat especialitzada en teràpies assistides amb animals.

“Ha estat una experiència molt bonica i avui m’ha ajudat a gestionar el malestar d’una altra manera” relata un usuari de Can Puig en finalitzar la darrera sessió realitzada.

Durant el procés terapèutic, les especialistes i els professionals de Can Puig estableixen uns objectius. Aquests objectius estan orientats a millorar les habilitats socials, augmentar la tolerància a la frustració, identificar, expressar emocions i establir límits, entre d’altres.

Les sessions es basen en la interacció i l’enllaç entre la persona i l’animal específicament seleccionat i ensinistrat, per aconseguir els objectius prèviament marcats.

Els gossos representen per als residents un espai segur on es poden expressar, no es senten jutjats sinó validats i; per tant, es genera una gran motivació per complir els objectius terapèutics.

Sens dubte, és una eina molt potent que facilita el treball, l’enllaç i l’adherència al tractament dels residents de la comunitat.

 

Equip CECAS

 

      

Comparteix aquest post